Zimní dovolená v Krušných horách s pronajatým vozem


Máte rádi hory a věnujete se zimním sportům? A bydlíte v Praze nebo v blízkém okolí? Pak bychom vám mohlo doporučit Krušné hory, je to odtud relativně blízko, z Prahy jste v Karlových Varech zhruba za půl druhé hodiny a je zde celá řada možností pro běžecké i sjezdové lyžování. Jestliže nevlastníte vůz, je vám k dispozici levná autopůjčovna v Praze, vozidla jsou v perfektním technickém stavu a odpadnou vám tudíž veškeré starosti s údržbou vozu. Jedinou vaší povinností je uhradit vratnou kauci a dotankovat při návratu plnou nádrž paliva. Vůz si v autopůjčovně zamluvte včas, protože i v zimě je o vozy zájem, abyste měli jistotu, že vás někdo nepředběhne.

vrchol Klínovce

A kam tedy do Krušných hor zamířit?

Boží Dar a Neklid – nejvýše položené město v České republice vás zve na běžecké i sjezdové lyžování. Bývá tu v zimě dostatek sněhu a zalyžují si tu dobře zdatní lyžaři i začátečníci. Nad Neklidem je nádherný výhled na Boží Dar a okolí a milovníci běžek si užijí zajímavou trasu směrem na Plešivec.

Klínovec – sjezdovky na Klínovci jsou koncipovány tak, aby vyhověly všem lyžařům. Pro začátečníky doporučujeme Dámskou, pro pokročilé například Přemostěnou. Pro děti jsou vhodné krátké svahy pod Klínovcem na jeho východním svahu.

lyžování na Klínovci

Loučná – v Loučné je více možností lyžování, jednak jsou tu příjemné terény na běžky, a pak se tu u hranice s Německem můžete svézt v lyžařském areálu ElzaSki, případně využijete některou ze sjezdovek na Klínovci. V obci jsou velmi pěkné výhledy do krajiny, pokud si tu zajistíte ubytování, nebudete litovat.

Kovářská – jestliže napadne dostatek přírodního sněhu, je vám dispozici sjezdovka v Kovářské pod Klínovcem. Je sice relativně krátká, ale pro rodinné lyžování s dětmi je ideální. Doporučujeme ubytování v hotelu Central, ten se nachází nedaleko od sjezdovky přes hlavní silnici.